SLIM WONEN MET ENERGIE

HET BOUWSYSTEEM

Energie Plus

De unieke isolerende kwaliteiten van het Thermassiv bouwsysteem maakt het mogelijk woningen te bouwen met een energiebesparing van 80% tot zelfs energiepluswoningen, en dat voor dezelfde prijs als een traditionele woning. 

Licht, maar sterk

De samenstelling van het systeem is licht gewicht, maar oersterk. Deze combinatie zorgt ervoor dat de woning tot 5 x lichter is dan een traditionele woning en de constructie aardbeving bestendig is.

Snel en flexibel

De productie en bouwtijd van de woning is eenvoudig en snel vanwege de hoge mate van pre-fabricage. Unieke oplossingen per woning zijn echter eenvoudig te integreren in het productieproces.

 

TECHNIEK

Het wereldwijd gepatenteerde bouwsysteem Thermassiv dankt zijn unieke energetische eigenschappen aan het fenomeen van de kooi van Farady. De staalnetten die worden toegepast aan zowel de binnenzijde als de buitenzijde van de gevel zorgen in combinatie met het stucwerk voor een directe reflectie van ongeveer 90% van de warmtestraling.

 

Hierdoor blijft zonnewarmte buiten en warmte geproduceerd in de woning binnen. Dit resulteert in een enorme besparing op de energievraag van de woning. In combinatie met zonnepanelen, een warmtebuffer in de vorm van een waterbassin in de kelder en drievoudig glas, voorzien van rolluiken wordt er meer energie geproduceerd door de woning dan dat er wordt verbuikt.

 

Overigens heeft de stuclaag van 3 tot 4 cm aan de binnenzijde voldoende accumulerend vermogen om het huis op natuurlijke wijze te ventileren, zonder direct warmte- en dus comfortverlies.

 
 

TOEPASSING

Thermassiv bouwsystemen is zowel als nieuwbouw of als renovatie/restauratie product te gebruiken.

 

Als nieuwbouwproduct wordt het systeem compleet geleverd en geprefabriceerd, eventueel voorzien van binnen- en buitenafwerking, wandverwarming en beglazing. Tevens is het wandsysteem ook toepasbaar als vloer- en daksysteem.

 

Voor renovatie en restauratie projecten is Thermassiv echter ook inzetbaar. Voor buitengevelisolatie (vooral voor renovatieprojecten) kan de buitenschil van het Thermassivsysteem worden toegepast.

 

Voor binnengevelisolatie (renovatieprojecten en restauratieprojecten) kan de binnenschil, eventueel voorzien van wandverwarming, worden toegepast.

 

PROJECTEN

Twee woningen in Groningen
Vrijstaande woning
Villa in Zwolle
Vakantiewoningin
2 onder 1 kap
Testwoning in China
Gevelrenovatie Nieuwmarkt Amsterdam
THS Den Haag 01
 
 

DOWNLOADS

CONTACT

Informatie

Voor vragen en informtie bel of mail via onderstaande mailservice 

Contactadres

Parkweg 2

3134VN

Vlaardingen

 

info@thermassiv.eu

010 737 05 31

 

Thermassiv® is licensed by Stone Treuhand AG, Swiss. Building System is patented under patent number: EP2454423

  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Google+ - Grey Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now